Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2015 14:04 - В навечерието на 3-ти март
Автор: audan Категория: Политика   
Прочетен: 2501 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 02.03.2015 17:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гледах във "Youtube" тази песен на българче от САЩ. Един ред ме жегна дълбоко:

"България! - така нарича мама сълзите си". Затова този пост е посветен на българите в чужбина.

Ние - останалите тук, се разделяме на 4 спрямо отношението си към "Ония вън".

1. Поддържащите.
Това са роднини, съседи, приятели... Хора, които също не виждат как могат да се реализират тук и също се подготвят да "излязат".

Тези хора живеят с болката, че са второ качество хора в Родината си. опитват честно да си изкарат прехраната, но получават трохи и ... сметки.

2. Осъдителите. "Те са предатели и нямат право да се връщат!". И това са упреци дори към 18-19-годишни деца?! Или към деца, родени Там и нямащи нищо общо с решенията на родителите си.

Тези хора също живеят с болка. Те чувстват сънародниците си като част от себе си и "излизането навън" е удар по целостта на тях самите.

3. Безродниците без мнение.
Това са дребни душици, за които "род", Родина" и "България" не значат нищо. Все им е едно дали са тук или другаде. Важна е далаверата. "Идеални" политици стават.

4. Хората, които искат България да я има и занапред. Те опитват да разберат причините за сегашната национална катастрофа и да оправят нещата.

=============
Всеки от нас може да редува групите - живи хора сме, променяме се постоянно. Но ми се ще последната група да расте все повече и повече.
=============

Моето обяснение за нещата

Във всяка група индивиди има активна и пасивна част. Така е и в обществото ни. Активни са младите хора - от ученици до реализирани в професията си вишисти, които искат нещата тук да се развиват.

Срещу тях е т.нар. политическа класа, която не желае промени. Да, народът изнемогва, но политиците си получават заплати, привилегии, девиденти от разни сделки... И как се борят срещу активната част от обществото ли? Ами по много хитър, но пагубен за съдбата на България начин - правят живота тук още по-непоносим, но ... дават възможност да се махнеш от тук.

Какво се получава.
Младите псуват, крещят, правят подписки из социалните мрежи, организират шествия и демострации. А след 1-2 години неуспех, се предават и отиват в чужбина, където никой не им пречи да реализират идеите си.
Активната част от населението вече не е тук. Децата, пенсионерите и обикновените бачкатори, които живеят за "йеденье, пийенье и некоа сгодна женица", са пасивни политически. Политиците могат да отдъхнат - пак победиха.

============
Изходът.
Ако активните българи в чужбина разберат, че са прецакани от политиците и че само връщайки се в България, може да се променят нещата тук, то това би бил повратният момент.

Братя и сестри Отвън, вие сте единствената надежда България да я има. Върнете се и променете нещата!

С обич и надежда; Ивайло Й. Иванов - IYI, 47 годишен българин

image  




Гласувай:
8



1. leonleonovpom2 - Поздравления, приятелю!
02.03.2015 21:19
Радвам се ,че се появи след дълго отсъствие!
Най - стойностна е четвъртата група! Тя не се създава лесно, хората в нея са продукт на истинско и дълго възпитание Те ще спасят България!
Приятна вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: audan
Категория: Политика
Прочетен: 190909
Постинги: 17
Коментари: 89
Гласове: 4702
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930